Stichtingen en verenigingen

Uw stichting of vereniging is in principe niet belastingplichtig. Soms worden ze echter wel als belastingplichtige aangemerkt. Bijvoorbeeld als de kantine aan derden wordt verhuurd voor extra inkomsten. Of als de stichting of vereniging de vrijwilligers die meehelpen een vergoeding betaalt die hoger is dan het fiscaalvrije bedrag. Of als er 3 jaar aaneengesloten winst wordt gemaakt. Dan zou in bepaalde gevallen de stichting of vereniging onderworpen kunnen worden aan vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonheffing.

Ruime ervaring

Door ons hier in een vroeg stadium bij te betrekken kunt u mogelijk voorkomen dat u belasting moet betalen. Wij hebben ruime ervaring met stichtingen en verenigingen en kunnen u hierbij helpen.

Over ons

Het onderscheid zit hem in onze betrokkenheid! AAB Accountancy is een betrokken accountantskantoor. Wij verplaatsen ons in uw situatie en uw bedrijf. Zijn oprecht geïnteresseerd. Kijken wat er speelt in uw branche. Zijn proactief en geven u financiële tips en adviezen die u verder brengen. Met onze ruime kennis en ervaring op het gebied van accountancy, belastingen en personeelsadministratie helpen wij u als ondernemer het beste uit uw onderneming te halen. Bovendien kunnen wij altijd een beroep doen op ons brede netwerk aan specialisten.

Laatste nieuws

Nieuw btw-nummer voor eenmanszaken

Lees meer >
14 October 2019

Wetsvoorstel implementatie richtlijn elektronische handel ter consultatie

Lees meer >
10 October 2019

Conceptwetsvoorstel tegen discriminatie op arbeidsmarkt

Lees meer >
10 October 2019