Eenmanszaak

Bij een eenmanszaak drijft u de onderneming alleen en bent u de enige eigenaar van het bedrijf. U kunt ook een eenmanszaak hebben als u personeel in dienst heeft.

Extra aftrekposten

Voor een eenmanszaak zijn er een aantal extra aftrekposten. U moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet u 1225 uur per jaar aan uw onderneming besteden. U kunt rekenen op de volgende aftrekposten:

  • startersaftrek
  • zelfstandigenaftrek
  • fiscale oudedagsreserve
  • MKB winstvrijstelling

Inzicht en investeringen

Door hier inzicht in te hebben kan uw netto-besteedbaar inkomen zomaar hoger uitkomen en kunt u de investering wel doen in plaats van uitstellen. Tot een winst van € 7.280 ( € 9.403 bij starters) hoeft u geen belasting te betalen. Door met uw persoonlijke situatie rekening te houden kan dit bedrag verder oplopen.

Wilt u ook weten tot welk bedrag u geen belasting hoeft te betalen?
Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Over ons

Het onderscheid zit hem in onze betrokkenheid! AAB Accountancy is een betrokken accountantskantoor. Wij verplaatsen ons in uw situatie en uw bedrijf. Zijn oprecht geïnteresseerd. Kijken wat er speelt in uw branche. Zijn proactief en geven u financiële tips en adviezen die u verder brengen. Met onze ruime kennis en ervaring op het gebied van accountancy, belastingen en personeelsadministratie helpen wij u als ondernemer het beste uit uw onderneming te halen. Bovendien kunnen wij altijd een beroep doen op ons brede netwerk aan specialisten.

Laatste nieuws

Gebruikelijkloonregeling niet van toepassing door omvang werkzaamheden

Lees meer >
23 januari 2020

Kamervragen effectiviteit lage-inkomensvoordeel

Lees meer >
23 januari 2020

Subsidieregeling SLIM op 2 maart open

Lees meer >
23 januari 2020