Commanditaire Vennootschap

U gaat samenwerken met een vriend. U heeft een commercieel idee waar u geld mee denkt te kunnen verdienen en de vriend heeft het geld om het idee uit te voeren. U wilt niet dat de vriend zich gaat bemoeien met de gang van zaken van de onderneming. En de vriend wil alleen delen in de winst. Dan kan een Commanditaire Vennootschap (CV) een handige optie voor u zijn.

Voordelen en nadelen

U wordt dan zelf de beherende vennoot en uw partner de stille vennoot. De stille vennoten brengen geld in de CV, maar bemoeien zich niet met de verdere gang van zaken van de onderneming. Elke beherende vennoot die aan de eisen voldoet, geldt voor de inkomstenbelasting als ondernemer. Als hij voldoet aan het urencriterium, kan hij dus gebruikmaken van de fiscale voordelen die gelden voor de “eenmanszaak”. Wilt u meer weten over de voor- en nadelen en of deze rechtsvorm geschikt is voor u, neem dan contact met ons op.

Over ons

Het onderscheid zit hem in onze betrokkenheid! AAB Accountancy is een betrokken accountantskantoor. Wij verplaatsen ons in uw situatie en uw bedrijf. Zijn oprecht geïnteresseerd. Kijken wat er speelt in uw branche. Zijn proactief en geven u financiële tips en adviezen die u verder brengen. Met onze ruime kennis en ervaring op het gebied van accountancy, belastingen en personeelsadministratie helpen wij u als ondernemer het beste uit uw onderneming te halen. Bovendien kunnen wij altijd een beroep doen op ons brede netwerk aan specialisten.

Laatste nieuws

Gebruikelijkloonregeling niet van toepassing door omvang werkzaamheden

Lees meer >
23 januari 2020

Kamervragen effectiviteit lage-inkomensvoordeel

Lees meer >
23 januari 2020

Subsidieregeling SLIM op 2 maart open

Lees meer >
23 januari 2020